zondag 1 mei 2016

Gekregen, gevonden of gekocht III

Gekregen
Ik ontving een fles wijn als dank voor mijn hulp bij een tentoonstelling. Zonder alcohol met bubbels. Ik was sceptisch. Maar ik vond het best lekker en kan me voorstellen dat ik dit soort bubbels vaker ga drinken. Op een mooie zomeravond in de tuin. Helpt je toch om op de langere termijn scherp te blijven.

Twee glaasjes zouden worden weggegooid in mijn kringloopwinkel. Ik heb daarin kaarsen kan gemaakt voor mezelf. Regenboog kaarsen noem ik ze. De restjes was die nog in het pannetje zitten als ik klaar ben met de nieuwe kaars, doe ik in deze bakjes. Allerlei kleuren dus. Het staat wel leuk, zo achter glas. Ze branden bij mij twee kinderen van SOS kinderdorpen. Steeds als ik een restje over heb, kan het in zo'n potje en heb ik altijd een kaarsje voor de kinderen in voorraad.

Er waren vijf licht gebogen paarse kaarsen ingeleverd. Twee hadden zelfs al gebrand. Ze konden niet meer in de winkel, dus heb ik ze meegenomen. De nog goede kaarsen worden omgesmolten, de twee die al hebben gebrand, gebruik ik zelf. Ik heb een verzilverde kleine kandelaar, die van mijn moeder is geweest. Hij staat bij mijn Boeddhabeeld. Voorlopig brand daar een mooie vlam.

We leggen geen tijdschriften in de winkel die ouder zijn dan een jaar. En er kwam een grote stapel oude G*rasduinen en G*roei en B*loei binnen. Die tijdschriften verouderen eigenlijk niet, vind ik. Soms zijn er mooie kerstnummers, die we bewaren voor december, maar verder houden we de regel wel aan dat oude tijdschriften niet ik de winkel komen. Ik kon ze dus meenemen naar huis. Voorlopig heb ik genoeg eyecandy en inspiratie voor tuin en natuur. Ik scheurde er ook ideeën uit voor familieleden en vrienden en de tijdschriften die nog heel waren, heb ik op mijn werk neergelegd voor anderen om mee te nemen. De tijdschriften waar ik dingen uit heb gescheurd, gaan naar een vriendin die graag collages maakt. Zo probeer ik wat ik krijg ook weer door te geven.

Tot twee keer toe lagen er bananen bij de kassa van de supermarkt, die kennelijk te oud was om te verkopen. De eerste keer dacht ik dat ik de verkoopster wees op bananen die iemand vergeten had, maar dat bleek niet zo te zijn. De banaan was nog prima, het bruin zat vooral aan de buitenkant. Ik deed hem door de witlofsalade met bieslook uit de tuin, walnoten, rozijnen en een mengsel van mierikswortel en room. Van de tweede banaan maakte ik een smoothy met appel en kaneel 

Opgeraapt
De vorige keer had ik het al over de dikke elastieken die ik soms op straat vind. De afgelopen tijd vond ik nog meer. Je moet ze wel willen oprapen. Ik vond drie zakdoeken de afgelopen tijd. Een blauw geruite een roze geruite en één met blauwe strepen. Te leuk om te laten liggen. Voorzichtig aan het hoekje pakken maar. De volgende zondag, toen er toch kokend water op de Coox stond, kookte ik ze uit met soda en zeep. Prima te doen. En nu heb ik ze in gebruik. Ik houd niet van papieren zakdoeken. Dus was dit een mooie aanvulling op mijn verzameling.
Ik vond twee kleine vingerpoppetjes die naar de kringloopwinkel gaan. Ik heb ze gewassen en nu liggen ze te wachten tot mijn volgende vrijwilligersmiddag. Het gebeurt niet zo vaak meer, maar soms vind ik nog een postbode-elastiek. Ik vind ze heel handig om het kaasdoek over de pot te spannen waarin ik mijn kiemen kweek. 

Gekocht
In de kringloop vond ik een setje in twee tinten groen, een hemdje (€ 1,25) en een wikkelshirt (€ 4.25) en een ketting voor (€ 4,00). De afgeprijsde spullen in de supermarkt waren niet heel erg naar mijn smaak, eerlijk gezegd. Ik vond een potje tomatenchutney voor €1,00 het was al afgeprijsd eerder naar 1,49. Wat het oorspronkelijk gekost heeft weet ik niet. Lekker wat cottagecheese op een paar plakjes stokbrood en daar wat chutney op. Het lijkt een heerlijk vooraf-hapje te zijn voor een dinertje. Binnenkort heb ik diverse eetafspraken staan. Het welkomshapje is geregeld. Ik kocht ook nog een paar potten tahinesaus voor €0,60, die ik eerder ook gekocht heb. Ze zijn namelijk heel lekker en heel makkelijk om een feestelijke maaltijd mee te maken.


4 opmerkingen:

 1. Als je weer eens bananen hebt.. Droog ze in de oven (bananenchips) of kook er een Jam van.. Goed te doen en leker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een leuk idee! Het lijkt er op dat deze winkel met regelmaat bananen neerlegt. Dus... wie weet.

   Verwijderen
 2. Wat grappig die vondsten die je gewoon op straat doet zeg. Dikke post elastieken bewaar ik ook.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Verrassingskaartje wordt liefdestheater

Mijn jubeljaar als 'Parisienne'. Ik wil niet alleen dingen doen die voor de hand liggen. Naar de opera in de bioscoop ... doe ik ...