In de lijn van zijn eigen uitdaging, vraagt Hugh in deze serie ook van zijn chefs dat ze meer vegetarisch gaan koken. Het eerste recept dat dit oplevert is polenta met tomatensaus en een salade. Het ziet er lekker uit en ik heb nog nooit polenta gemaakt. Leuk om daarmee te experimenteren. Het werd polenta met paddestoelen en tomatensaus.
Ik kookte paddestoelenbouillon van een blokje met polenta en verse dille en toen begon het roeren. Toen het mengsel redelijk dik was, deed ik er geraspte oude kaas doorheen en liet ik het afkoelen in een beboterd cakeblik waar ik de bodem uit kan halen. Als het zou plakken, dan was de schade niet zo groot. Toen de polenta afgekoeld was, sneed de plak in stroken. Daarna moest ik de stroken bakken in olie. Dat ging minder mooi dan in het River Cottage Cafe. Het werk van de chef ziet er wel iets professioneler uit. Volgens mij had hij de polenta dikker laten worden en er meer kaas doorheen gedaan. Het is de eerste keer dat ik polenta heb gemaakt en voor een beginneling vind ik het beslist niet slecht.
Ik maakte tomatensaus met een paar tomaten uit blik, zout, peper, een paar takjes dille en een beetje suiker. De paddestoelen gingen in de koekepan in olie met alleen wat zout en peper. Ik moet zeggen dat ik het erg lekker vond. Een goed experiment en een stuk beter dan het mislukte recept van januari. Ik zal zeker vaker polenta maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten