Gekregen, gevonden, gekocht en gegeven 6

De zesde aflevering al weer. Het blijkt een goed idee, zo regelmatig eens kijken hoe het staat met mijn rijkdom. Stil staan bij wat ik deel, wat op me af komt, de schoonheid van het vervullen van mijn wensen en die van anderen en het nagenieten van de verrassing van mensen die aan me denken.

Gekregen
Een vriend gaf me voor kerst een kookboekje met recepten van de vrouw van Maarten Luther, geplaatst in de tijd van haar leven. Het zijn redelijk veel vleesgerechten, ik zal er dus niet veel uit koken. Het is historisch wel erg interessant. Ik houd er van meer te weten komen van de manieren van eten van vroeger. Hoe men met veel minder middelen toch mooie maaltijden maakten en de kruiden die ze gebruikten. Deze vriend weet dat. Hij gaf me ook al eens een boekje over de geschiedenis van groenten. Wat is er nu leuker dan een cadeau te krijgen waaruit blijkt dat iemand je echt goed kent?

Van mijn zwager kreeg ik een hele stapel LP's uit de collectie van mijn overleden ouders te leen. Mijn zus en zwager hadden ze bewaard, ook al hebben ze geen grammofoon. Het was de nostalgische waarde. De platen brengen met terug naar de zondagmorgens met koffie, limonade en taart (die te laat uit de vriezer was gehaald en dus nog wat bevroren was binnenin, iedere zondag opnieuw) en dan deze muziek.

De eerste brieven van mijn zus naar aanleiding van haar kerstcadeau met opdrachten. Ze stuurde mee een zelfgemaakte poster met verhalen, een lange beschouwing over Melania Trump, een verslag van een avond luisteren naar een muziekstuk en een verhaal over het proeven van een nieuw soort thee. Van de laatste opdracht tot nu toe heeft ze een PowerPoint naar me toegestuurd. Die moet ik nog bekijken.

Gevonden
Plantenbak bij de vuilcontainer. Handig voor volgend jaar in de tuin Aan de zijkant is-ie een beetje kapot, maar ik zie geen probleem dat een mooi stuk ducttape niet kan oplossen. Ik  ga hem gebruiken voor het kweken van sla vlak bij de keukendeur. Even een paar blaadjes voor in mijn lunchbox zijn dan zo geplukt.

Gekocht
De luxe uitgaven waren groot, de afgelopen maanden. Ik had voor mijn verjaardag in de zomer een beeld besteld voor mezelf. Open hart heet het, en ik vind het schitterend. Eind vorig jaar kon ik het ophalen en het staat schitterend op mijn schoorsteen. Ik schrijf er nog wel eens over.

Ik vond er een plaatje van in een FLOW: een koffergrammofoon in moderne stijl. Dat werd mijn kerstcadeau voor mezelf. De meeste platen die ik nu draai, heb ik dus te leen gekregen. Mijn collectie hoeft niet groot te zijn. Ik luister een heel aantal van mijn CD's ook bijna nooit. Het gaat om de klank van de grammofoon. Het heeft iets heel prettigs.

In mijn keuken heb ik niet echt veel handige opslag. Klein huis, kleine keuken. Ik vind het geen punt, maar toen ik in de kringloop een roltafeltje zag, heb ik het gekocht. Ik had er al één staan en deze past er prima naast. Net even iets meer bergruimte voor dezelfde hoeveelheid spullen, zorgt voor een rustiger aanblik van de keuken en daar wat het me wel om te doen. Ik ben heel tevreden.  Gegeven
Een tijd geleden had ik een filmavond met een vriendin: Hemmingway en Gelhorn. Over de relatie tussen deze twee schrijvers. Gelhorn was journalist, oorlogsverslaggeefster. Heel bijzonder voor een vrouw in haar tijd. Ze ging de wereld over naar allerlei gevaarlijke oorden (Spaanse Burgeroorlog / Revolutionair China) om verslagen te maken voor Collier, het tijdschrift waar ze voor werkte. Ik trof in een kringloopwinkel een reisboek van haar aan. Haar reis met Hemmingway naar China, die ook in de film voorkwam, is een groot deel van het boek. Een leuk verjaarscadeau voor de vriendin. 
Potjes met peperrelish aan vrienden, daar schreef ik al eerder over. De daslook laat zich al weer zien: op naar de weggeefpesto.....

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vakantieziekte

Scott en Helen-tijd

Uitverkoop