Uit de kringloop

Een voorbeeld uit mijn
verzameling
Mijn vrijwilligersbaan in de kringloopwinkel is elke keer weer zo gezellig! Vanmiddag was het enorm druk. We hebben een paar klanten die eens in de paar weken komen en dan de winkel van onder tot boven afstruinen naar mooie spullen. Ze kunnen heel goed zoeken. Hoewel we heel kritisch zijn op wat we in de winkel zetten, slagen zij er in om van dat moois de beste spullen te verzamelen.

Ik kocht zelf ook weer het een en ander. Voor mijzelf vond ik een aanvulling aan mijn verzameling(etje) modern geslepen glazen en verder kocht ik vooral cadeautjes. Ik kan niet alles hier opschrijven omdat degenen die de cadeautjes krijgen, hier meelezen. Eén cadeautje kan ik wel beschrijven, omdat dat is voor iemand die niet eens weet dat ik een blog bijhoud. Zij houdt niet van werken met de computer, wil er eigenlijk ook niks van weten. Dus heeft het niet veel zin om te vertellen over een soort dagboek op internet.

Mijn lieve vriendin van 79 zou zich een ongeluk schrikken bij het idee dat je iets persoonlijks op internet zou zetten! Voor haar heb ik een mondgeblazen glazen vogeltje gekocht. Ze is een echte vogelliefhebber, die ieder jaar voor een fortuin aan vogelvoer strooit en ophangt. Ik denk dat ze dit vogeltje prachtig zal vinden. €3,50 kostte het, dit mooie kleine stukje glas. Morgen ga ik het brengen.

Het vogeltje met op de achtergrond het nieuwe glas. Door de flits
van de camara lijkt het gekleurde glas ondoorzichtiger dan het is. 

Reacties

  1. Zijn dat klanten,die de mooie spulletjes voor zichzelf kopen? Of inkopers van een veel duurdere brocante winkel? Dat vertelde een krinloopeigenaar hier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er is een vrouw, die zilver komt halen. Ze heeft altijd een vergrootglas bij zich om de merken te zien. Ik kan me voorstellen dat zij voor een bedrijf gebruikt.
    Er is ook een vrouw die voor familie in Oost-Europa koopt. Wat de familie met de spullen doet, weet ik natuurlijk niet.
    We laten de mooiste dingen taxeren voor ze in de winkel komen, dus wellicht halen broccantewinkels er onvoldoende winst uit. Ik weet het niet. Zolang we genoeg verdienen, vind ik het prima...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Franse vrijdagen (slot)

Huishoudwinkel

Franse vrouwen