woensdag 12 november 2014

Drieendertig & voor het geval dat....

Ik kijk graag naar het youtubekanaal van Kirstin Derksen. Zij maakt al langere tijd video's over kleine huizen, ecologisch leven en allerlei aanverwante onderwerpen. Ik heb het filmpje over leven als Thoreau al eens op dit blog geplaatst. Een van haar filmpjes gaat over een streven dat mensen hebben om niet meer dan 33 kledingstukken te hebben. Hierop zijn vele varianten in het minimalisme: niet meer dan 100 eigendommen is daarvan een van de belangrijkste.


Dat laatste gaat mij beslist niet lukken en dat wil ik ook niet. Toch houdt de eenvoud een enorme aantrekkingskracht op me.en blijf ik steeds meer dingen weg doen dan ik in huis haar. En dit kledingdoel spreekt me wel aan. Ik heb eens gekeken wat ik overhoud als ik 33 kledingstukken heb. Het is werkelijk meer dan genoeg! En het geeft meteen inzicht in je garderobe. Nou heb ik geen extreem grote garderobe, want dat past onmogelijk in mijn huis. Toch blijk ik meer kleding te hebben dan ik gedacht had.

In twee dozen bovenin mijn hangkast zit toch nog wel het een en ander. En vooral voor het geval dat..... lijkt het. Nog een coltruitje, want wie weet is het een erg koude winter. Meer kluskleding dan ik in een keer aan kan. Blouses die ik beter weg kan gooien maar nog steeds heb bewaard. Ik draag ze niet meer omdat ik ze niet mooi meer vind, maar ja wie weet..... Ik ben vast niet de enige. Ik heb iemand gekend die drie garderobes had: een in haar eigen maat, een een maat kleiner (hoopvol) en een een maat groter (voor als ze aan zou komen).

Nu ik alles op een rijtje heb gezet, (of beter: gelegd en gehangen) heb ik ook meer overzicht. Dat is wel een rustig gevoel. Ik heb twee jasjes die wat vermaakt moeten worden en mijn bruine schoenen zijn aan vervanging toe. Verder is alles in orde. Binnenkort schrijf ik over de hoeveelheid kleding die nu naar het Leger des Heils is gegaan

2 opmerkingen:

  1. 33 kledingstukken vind ik een leuk idee! Ik draag toch eigenlijk best vaak dezelfde combinaties. Ik ga kijken of ik dit kan gaan waarmaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben benieuwd! Laat je me weten of het gelukt is?

    Op het leven

    BeantwoordenVerwijderen

Verrassingskaartje wordt liefdestheater

Mijn jubeljaar als 'Parisienne'. Ik wil niet alleen dingen doen die voor de hand liggen. Naar de opera in de bioscoop ... doe ik ...