Kiemen

Ik schreef al over de taugé die ik liet kiemen. In de winkel van Terre des Hommes vond ik er een boekje over. Pagina's vol ideeën en informatie over kiemen en microgroenten voor € 1,50.

Er zijn nog heel veel andere mogelijkheden voor kiemen. Na de taugé ben ik begonnen met een experiment om Quinoa te laten kiemen. Volgens het boek ging dat sneller dan de mungboontjes. Dat is wel waar maar de kiemen kwamen traag en bleven heel klein. Ik vertrouwde de geur niet. Misschien heb ik het verkeerd gedaan. Uiteindelijk heb ik de kiemen niet opgegeten. Ik ga gewoon verder overigens. Pompoenpitten staan op het programma. Daarvoor ga ik eerst een pompoen kopen en de zaden gaan in de kiempot.

Ik heb ook drie kleine ovenschaaltjes gevuld met watten om daarop microgroenten te kweken. Op dit moment staat er pluksla, rucola en shaki mizuna. Dit soort scherpe groenten combineren heel goed met bietjes en geitenkaas. Wat linzen erbij voor de bite, en dat is weer een heerlijke salade om mee te nemen naar mijn werk.

Die microgroente is heel makkelijk (regelmatig water geven, zorgen dat de wortels is het water staan) en het staat ook nog leuk in de vensterbank. Ik kocht bij Lid*l allerlei zakjes zaad, die ik ga gebruiken als microgroente: radijs, prei, sla, dille en andere kruiden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Franse vrijdagen (slot)

Huishoudwinkel

Franse vrouwen