Uitgaan

In 2013 bedacht ik een aantal uitjes voor mezelf. Ik wilde bijvoorbeeld de middeleeuwse kerk hier bezoeken. Ik heb dat alleen nooit gedaan. De wensen die ik toen had, zijn na een tijdje verwaterd. Ik geloof dat dat vooral kwam door de enorme lijst van 52 stuks. Dit jaar staat de teller voorlopig op 14 en er staan een paar uitjes bij: Noordwest Friesland, Orvelte en Oxford. 

Los van deze wensen, staat er nog wel meer op het programma, dat ik al geregeld had voordat ik de lijst maakte. Afgelopen week bezocht ik een voorstelling samen met een vriendin en in april ga ik nog een keer met haar naar de schouwburg. Ik heb mijn broer en schoonzus uitgenodigd voor een wandeling en mijn zus en zwager voor een tentoonstelling-met-concert. En tot slot heb ik een vriendin van mij, die er werkelijk even uit moet een weekje aangeboden in een huisje in de kop van Noord Holland. Het is mijn bedoeling om dat deel van Nederland meteen maar onder de loep te nemen in mijn poging om alle delen grondig te leren kennen, zoals ik dat vorig jaar in Noordoost Friesland heb gedaan. Binnekort ga ik ook nog met vrienden naar het Mondriaanhuis in Amersfoort.Dit zijn de uitjes die geld gaan kosten of dat al hebben gedaan (de kaarten voor de voorstelling en het concert zijn al gekocht). Nu wil ik ook nog andere dingen doen, die minder kosten of gratis worden aangeboden. Wandelingen en fietstochten kosten vaak niet zo veel. Stadswandelingen onder begeleiding kosten vaak maar een paar euro en in de Openbare Bibliotheek en ook op andere plaatsen, als archieven, zijn lezingen vaak gratis. Kleinere filmhuizen vragen vaak minder dan de bioscoop en de films zijn vaak verrassend. En dan zijn er nog open dagen. Het museumweekend, de open monumentendag, molendagen, gemalendagen, noem maar op. Er is vaak zo veel interessants te doen. Daar ga ik voorlopig op koersen. En al het geld dat over blijft: allemaal in de aflossing van mijn hypotheek!

Reacties

  1. Reacties
    1. Dank je. Ik heb nu de mooie stadsparken aan mijn lijstje toegevoegd. Die zijn er speciaal voor aangelegd. Dan ook maar gebruiken.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De lekkerste nieuwe recepten van 2018

Franse vrijdagen (slot)

Opnieuw: inmaken