dinsdag 11 juni 2013

Bloementuin

Ik wil graag mijn bloementuin in een paar kleuren hebben. De twee belangrijkste zijn wijnrood of donkerpaars en wit. Natuurlijk kunnen daar nog wat andere kleuren bij. Ik ga een oude blauwe regen (die overigens tamelijk roze bloeit) niet weg doen en de roze bloeiende clematis montana kan ook gewoon blijven, samen met de blauwe sering. Maar rood (of donkerpaars) en wit zullen de boventoon gaan voeren in mijn bloemen/kruidentuin.

De crocosmia, klaar om op reis te gaan naar de tuin van mijn vrienden
Daar wil ik nu stap voor stap op uit komen. Het mag een paar jaar duren, maar ik wil ieder jaar wel een paar stappen zetten. Ik bracht mijn crocosmia naar mijn Sanghavriend en mijn vroeger buren. Het is een mooie plant, maar deze bloeit oranje en daar houd ik niet zo van. Althans, niet van fel oranje. Abrikooskleur, die wat rozig wordt, vind ik geen probleem. De studentenburen, die hun tuin hebben opgeknapt, konden twee roze hortensia's en een onduidelijk boompje meenemen.

Ik krijg ook het een en ander terug. Van mij Sanghavriend kreeg ik van alles mee voor de moestuin, daar schreef ik al over. En van de vroegere buren heb ik de belofte dat ik Lievevrouwenbedstro, daslook en geraniums mag komen scheppen. Hopelijk willen ze me ook een stukje geven van hun Zeeuws knoopje.

Ik zal ook wel planten blijven kopen, omdat ik precies die planten wil hebben in de tuin. De laatste keer dat ik bij I*ntra*tuin was, kreeg ik een bon. Vijf euro korting als ik voor twintig euro kocht. Daar heb ik gebruik van gemaakt. Ik kocht witte Herfstanemonen, Stevia, Laurier, Sla, een plant waarvan ik de naam zo niet meer weet en een witte en een donkerrode Akelei.

Omdat ik Amaranth gezaaid heb en rode zonnebloemen gepoot, is er ook wat rood bij gekomen (als het tenminste opkomt). Tenslotte heb ik nog rozen gezocht op de website van Belle Epoque, een gespecialiseerd rozen kweker. Ik vond een paar heel mooie voorbeelden. Die komen zeker ook in mijn tuin... in het najaar, samen met twee fruitbomen en wie weet wat nog meer.

Ik kreeg trouwens opnieuw een bon: gratis koffie en appeltaart. Die had ik een paar weken eerder ook gekregen. Binnenkort maar eens een taartje eten met een vriendin.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plannen voor 2024

Het hoeft natuurlijk niet ... plannen voor een nieuw jaar, maar  Ik zou ook op mijn verjaardag plannen kunnen maken of op een willekeurig an...