Zwembad

Dit is niet het zwembad waar ik zwom. Zwembaden zijn meestal niet zo fotogeniek en dit was wel een mooi plaatje.
Bij toeval kwam ik er achter dat het zwembad vlak bij mijn werk op vrijdag aan het einde van de middag open is. Afgelopen week besloot ik de week af te sluiten met een paar baantjes. Het is al even geleden dat ik een zwembad van binnen zag. Ik moest vooraf nog snel naar de drogist om een elastiekje te kopen. Ik was vergeten dat ik mijn haar vast moest zetten. En toen al in het zwembad was, realiseerde ik me dat ik mijn zwembril vergeten was. Ik hield het dus bij schoolslag en rugzwemmen. Chloorwater in mijn ogen vind ik niet prettig.

Het was heerlijk! Het gevoel van het water in mijn gezicht, het 'uitzicht' op de golving in het water die ik zelf veroorzaak. Zoveel blauw om je heen gecombineerd met de regelmatige beweging is heel  meditatief. Het was gelukkig niet heel druk. Ik had mijn eigen baan tot mijn beschikking. Jaren geleden ben ik gestopt met zwemmen omdat het zo druk was, dat je moest uitkijken dat je niet geschopt werd. En soms gebeurde dat ook.

Mijn conditie is sindsdien wel wat achteruit gegaan. Na 20 baantjes was het wel genoeg geweest voor de eerste keer. Daar wil ik het niet bij laten. Ik ga het rustig opbouwen naar zoveel baantjes als ik in een half uur kan zwemmen. Langer dan een half uur in chloorwater lijkt me niet goed voor mijn huid.

Ik had een mooie bodylotion meegenomen. Het leek me heerlijk om me lekker in te smeren en van de geur te genieten. Dat doe ik niet meer. Het pashokje is nogal krap en het is niet echt warm. Volgende keer ga ik thuis wel onder de douche met daarna een verwensessie. Aansluitend een 'maskerade' zoals ik dat noem, lekker een masker, een scrub en een voedende creme op mijn gezicht.

Ik ben zeker van plan vaker te gaan zwemmen. Ik vind het een prachtige overgang van de werkweek naar het weekend. En het voelt heerlijk verfrist achteraf: een goed begin van het weekend.

Hoe markeren jullie de overgang van werk naar weekend?


Reacties

  1. Wat een leuke manier om de overgang te maken inderdaad. Zeker als het zwembad niet te druk is, is zwemmen fijn.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik sluit mijn week ook altijd af met lekker baantjes zwemmen. Nu hebben wij zelf een zwembad in de tuin liggen dus ik moet wel eerlijk bekennen dat ik er 3x per week in lig. Het is gewoon heerlijk. Omdat het zwembad in onze eigen tuin ligt houden wij ook zelf de chemie van het bad bij. Voordeel hiervan is dat we het zelf nauw in de gaten kunnen houden en niet onnodig veel chloor in het bad doen. Dus ik dobber zeker een uurtje tot 1.5 in het bad. En daarna ook lekker naar binnen om uitgebreid te douchen en te tutten :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De lekkerste nieuwe recepten van 2018

Franse vrijdagen (slot)

Opnieuw: inmaken