Lekke bandRuim een week geleden liep ik op zondag, onderweg naar de centrale vuilniscontainer, langs mijn auto die in de straat geparkeerd staat. Het viel me op dat de rechterachterband wel erg zacht was. De volgende morgen was ik om 8:00 uur meteen bij de garage. Of ze even wilden kijken of mijn band lek was.

Na een kwartiertje werd ik geroepen door één van de monteurs. Het was inderdaad een lekke band. Er zat een klein schroefje in, lieten ze me zien. Het was ooit een schroefje met een bolle kop, maar dat metaal was weggesleten. Ik mocht het schroefje meenemen als souvenir.... De monteur controleerde als service nog even mijn andere banden en bracht ze op goede spanning. En toen kon ik weer verder.Een week later was ik in Coevorden, daar schreef ik al over. Het congres was niet wat ik ervan verwacht had. Het zou tot half zes duren, maar om kwart voor vier hield ik het voor gezien. Dat was maar goed ook, want mijn achterband was opnieuw lek. Als ik tot half zes was gebleven, waren alle garagebedrijven al dicht geweest en had het een hele tijd geduurd voordat ik naar huis had gekund.

Op de navigatie was ik op weg naar een groot garagebedrijf toen ik bij een benzinepomp een kleine garage zag. Ik parkeerde mij auto en liep de werkplaats in. Er was niemand. Het kantoor was open, computers binnen handbereik en er was niemand. Er hing wel een briefje. Ik kon me melden in de werkplaats als er niemand in het kantoor was. Dus liep ik weer terug. De heren kwamen net terug van hun koffiepauze.

De eigenaar van de garage liep met mij mee naar mijn auto. Zat de sleutel er nog in?, vroeg hij me. Nou... nee, ik kom uit een grote stad, ik laat nooit mijn sleutel in mijn auto zitten. Voor iemand die een kantoor en een werkplaats onbeheerd laat, is dat misschien vreemd. Ik vond het mooi, dat er plekken zijn waar er zoveel vertrouwen is dat dat kan. Mijn band werd snel geplakt en ik reed naar huis, een warme ervaring rijker.


Reacties

  1. Nou, ik woon in de gemeente Coevorden maar het is hier net als in heel Nederland. Ook hier worden de tietsen gestolen, wordt er regelmatig ingebroken, veel vandalisme, veel vechtpartijen, autodiefstallen etc. etc.
    Maar het Kasteel is prachtig en bij de Heren van Coevorden kun je heerlijk lunchen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vakantieziekte

Scott en Helen-tijd

Uitverkoop