Onverwachte inkomsten


Een paar weken geleden was er op morgen een stroomstoring. Het is eerst heel raar: ik wilde het lampje naast mijn bed aan doen. Dat lukte niet. Dan is de eerste gedachte: het lampje is kapot. Maar als het tweede lampje het dan ook niet doet....

In mijn wijk wordt een hele rij nieuwe huizen gebouwd en aan de riolering gewerkt. Ik weet niet waar de storing vandaan komt. Al met al had ik er weinig last van. Ik heb altijd een lamp in de keuken hangen die ik gebruik als ik 's avonds de tuin in ga. Die heb ik opgehaald en in de badkamer neergezet terwijl ik me met koud water waste. Dat doe ik wel vaker en mensen hebben het natuurlijk eeuwenlang zo, zonder stroom, gedaan. Het gaf wel een nostalgisch gevoel en was op de een of andere manier rustgevend. 

Vorige week kreeg ik een brief van E*nexis waar in stond dat ik €55,00 krijg als een vergoeding voor de stroomstoring. Ik wist niet dat ze dat deden. Toch leuk.

Zaterdag gaf ik een lezing tijdens een festival. Dat doe ik al jaren met veel plezier. Ieder jaar bedenken een collega en ik een nieuw onderwerp dat we samen presenteren. We moeten er allebei archiefonderzoek voor doen en het is altijd leuk om de resultaten te vergelijken. Nog los van het feit dat het snuffelen in archieven voor ons beiden een hobby is. Er is dus al genoeg vergoeding, maar dit jaar ineens was er een cadeaubon van €50,00. Tot nu toe kreeg ik nooit een bon en ik had er totaal niet op gerekend.

Leuk hoor, zo ineens. Ik ga er verwen-dingen voor kopen. Een mooie parfum in ieder geval. Ik heb nog een kortingsbon van de drogist voor 5,00 en een andere, oudere cadeaubon van dezelfde drogist. Dat wordt echt een heel mooie fles.....

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Franse vrijdagen (slot)

Huishoudwinkel

Franse vrouwen