Centrum Veilig Wonen

Als ik me niet vergis, zit er een nieuwe scheur in mijn hardstenen schoorsteenmantel. Mijn huis is al wat ouder (1937) en toen ik het kocht was het al wat verzakt. Verder geen ramp volgens de aankoopkeuring. Maar ja ... wat moet ik hier dan van denken?


Eerst maar bellen met Vereniging Eigen Huis. Konden zij iemand sturen om dit te beoordelen? De telefoniste moest het even uitzoeken. Na een tijdje, luisterend naar de gebruikelijke muzak gewacht te hebben, kreeg ik haar weer aan de lijn. Ze had het nagevraagd: ik moest naar het Centrum Veilig Wonen. Omdat ik in Groningen woon, zou het aardbevingsschade kunnen zijn.

En toen had het landelijke nieuws van de afgelopen jaren, het nieuws dat steeds over anderen ging, ineens mijn huiskamer bereikt. Het was een raar gevoel. 

De telefoniste van het Centrum Veilig Wonen is goed getraind. Ze leefde met me mee: vervelende voor u dat u nu schade hebt aan de schoorsteenmantel... Ik kreeg het advies om de schade te laten registreren. Helaas kon er nog geen expert komen. Het nieuwe schadeprotocol is nog niet vastgesteld en zo lang liggen de inspecties stil.

Ik vind dat wat vreemd. Er is toch nu ook een geldend protocol? Het zou wat zijn dat we wetten niet meer uitvoerden omdat er een wetswijziging op stapel stond. Maar goed, daar kan de telefoniste natuurlijk niets aan doen. De schadeafhandeling is een complex verhaal, zij is alleen maar de boodschapster. En dat deed ze goed.

In juli of augustus kan ik iemand verwachten. Daar laat ik het dan eerst maar bij.

Reacties

  1. Vervelend. Hoe doen naastgelegen huizen het? Blog je er later ook nog over?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb het nog niet gevraagd. Het zou wel moeten, want het is een rijtjeshuis. Ik vind het sowieso prettig als er een aardbevingsspecialist komt. Als ik maatregelen moet nemen, kan ik meteen vragen hoe ik dat aardbevingsbestendig kan doen. Ik zit in een VVE met mijn bovenbuurman. De kosten van reparatie, als het een fundamenteel probleem is, zullen we dus samen delen. Ik zal inderdaad nog eens schrijven hoe het verder gaat.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vakantieziekte

Scott en Helen-tijd

Uitverkoop