Vakantieziekte

Ik heb een week vrij genomen. Het is tijd om bij te komen van de afgelopen tijd. De vrouw van een collega is overleden, waardoor hij zijn werk niet kon doen. Met twee andere collega's heb ik het overgenomen. Het viel precies in een ongelukkige periode omdat er allerlei belangrijke stukken moesten worden afgerond. En hij had er net een taak bij gekregen, die wij ook over hebben genomen. We hebben het uiteraard met liefde gedaan, maar het was wel veel. Nu is het weer wat rustiger, we hebben het redelijk onder controle en ik ben moe. Niet alleen hierom, overigens. Al met al werd ik vergeetachtig en zijn mijn spieren, vooral die in mijn nek heel gespannen. 

Vorige week zat ik in een café met een vriendin. Ik vertelde haar over de afgelopen tijd. 'Wanneer is je zomervakantie?', vroeg ze. En ik realiseerde me dat die pas in augustus is. Dat is echt te lang. Alleen al van het idee dat ik vakantie zou hebben, werd ik een stuk rustiger. Dat is toch grappig. En in de avonduren keek ik al uit naar de dingen die ik zou doen. Natuurlijk de tuin, maar ook langs bij een zieke vriend en lekker midden op de dag naar de bioscoop. Ik wilde vriendinnen te eten vragen en recepten uitproberen. Een boek lezen, spullen naar de stort en de kringloop. En voordat ik het wist had ik mijn vrije week volgedroomd. Heerlijk en onhandig tegelijk.

En toen begon in donderdag te hoesten, kreeg ik vrijdag keelpijn, moest ik zaterdag eerder weg uit de winkel omdat ik me zo beroerd voelde en eindigde ik zondag, maandag en dinsdag sniffend, snuitend en proestend in bed. Nu gaat het weer wat beter. Het is geen goed teken, ziek worden aan het begin van een vakantie. Ik houd het er maar op dat ik nét te laat was met het plannen van deze vrije week. En.... dat ik dat de volgende keer beter doe.

Een boek lezen heb ik in de afgelopen dagen wel kunnen doen en filmpjes kijken op You tube ook. Veel van John Olivers commentaren op de Amerikaanse samenleving en een verzameling romantische flauwekul. Nu voelt het dat het tijd is om langzaamaan en met niet al te hoge verwachtingen aan mijn vakantie te beginnen.

De foto komt van infotalia.nl

Reacties

  1. Je lichaam geeft duidelijk een boodschap af inderdaad. Waarschijnlijk was je toch overbelast. Jammer dat je nu niet van je vakantie hebt kunnen genieten. Maar wel fijn dat je rust kreeg.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Franse vrijdagen (slot)

Huishoudwinkel

Franse vrouwen