Verder met de zonnepanelen

Het plan om zonnepanelen te plaatsen op mijn dak is er nog steeds. Ik vind het een lastige beslissing, dus laat ik alles al een tijd sudderen. Nu heb ik besloten dat ik de panelen dit jaar laat plaatsen. Ik heb een vragenlijst opgesteld en een actielijst: wie ga ik wat vragen. En dan wil ik aan het einde van dit kwartaal een beslissing nemen. In mei komt de afrekening van de energiemaatschappij. die kan ik dan mooi in de overwegingen meenemen. Eigen Huis is ook aan 't adverteren met zonnestroom. Ga ik zeker ook naar kijken.
Ik denk erover om meer stroom op te wekken dan ik nu gebruik, om dingen die ik nu met gas doe, dan met elektriciteit te doen: verwarmen en koken.

Verwarmen
Als ik mijn suitedeuren dicht doe, heb ik een relatief kleine kamer te verwarmen. Vooral op de kille herfst- en lentedagen en de zachte winterdagen zou ik dan de verwarming uit kunnen laten en alleen die ene kamer stoken. Ik moet daarvoor dus uitzoeken hoeveel zoiets zou gaan kosten.
En verder zal ik ook een deur laten plaatsen in de sponning van mijn slaapkamer. Toen ik het huis kocht, zat er al geen deur meer in. Op zich is het logisch: het kamertje is klein en de deur gaat naar binnen open. Ik kan me voorstellen dat een eerdere bewoner de deur heeft weggehaald voor het ruimtelijke effect. Maar goed,als ik mijn kleine slaapkamertje kan afsluiten en dan verwarmen, is dat ideaal voor de weekendochtenden. Zeker als ik 's middags naar de kringloopwinkel moet om te werken, kan ik de rest van het huis onverwarmd laten.
Ik heb het advies gekregen om te gaan verwarmen met infraroodpanelen. Die verwarmen niet de ruimte, maar de mensen, begreep ik. Het spreekt me niet erg aan. Op internet vind ik nergens ervaringen van mensen, behalve op sites van verkopers. Niet erg onafhankelijk, denk ik.

Koken
Ik wil misschien op langere termijn mijn gasstel vervangen door een inductiekookstel. Nu nog niet. Als ik dat doe, zal ik meer dingen in mijn keuken vervangen en het aflossen van de hypotheek gaat voor. Voorlopig heb ik een tussenoplossing gevonden: in een kringloopwinkel kocht ik een inductiekookplaatje. Het was nog nieuw in de verpakking en ik betaalde er € 25,00 voor. De nieuwprijs is € 67,00. Dat is dan toch weer meegenomen. Ik zal me in de komende tijd bezig houden met verzamelen van eenpansgerechten en met het vertalen van mijn favoriete recepten naar een eenpansvariant. Hoe minder gas, hoe beter, zeker met al die aardbevingen in Groningen.
Ik praat over mijn zoektocht met veel verschillende mensen. Dat levert vaak nuttig advies op. Soms is het lastig omdat er zo veel adviezen als mensen zijn..... Voor mijn zonnepanelen ga ik in ieder geval praten met de man van een vriendin van mij. Hij weet er geweldig veel van en ik ken hem als heel zorgvuldig (daar is dat mooie woord weer)

Wordt (opnieuw) vervolgd.

Reacties

 1. Heel goede beslissing, meer zonnepanelen om vooral ook te verwarmen in de koudere tijden. En koken? Is best lastig. Maar koken kost gemiddeld 5m3 aan gas. Ik gebruik de waterkoker veel tijdens piekstroom.
  Hou de gewone energiemeter en begin niet aan de slimme meter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die slimme meter wil ik sowieso niet. Bedankt voor de info over koken. Ik wist niet dat dat zo weinig was.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Franse vrijdagen (slot)

Huishoudwinkel

Franse vrouwen