Investeringen

Ik had dit eerst staan bij gekregen gevonden en gekocht, maar het leek me toch handig om apart te nemen. Sommige grote uitgaven stel ik uit tot mei en juni, omdat ik dan mijn vakantiegeld krijg. Een deel van dat geld besteed ik aan waar het voor is.... vakantie: een reisje naar Oxford om mijn nichtje te bezoeken, een week met mijn zus en haar gezin in Brugge en een retraite op het IJsselmeer. Alles bij elkaar gaat daar niet al mijn vakantiegeld aan op. Daar kom ik nog wel op terug. Wat er overblijft, investeer ik. Niet in aandelen of zoiets, maar in dingen die me op lange termijn verder helpen. Ik heb drie dingen in gedachten.

1 - Compostvaten. Ik wil de aarde gebruiken om mijn tuin in de komende jaren te verbeteren. Dat kan het best met compost. Een tijd geleden bouwde ik er zelf één, maar dat is toch niet praktisch. Ik heb er twee nodig. Nu vond ik op Internet een compostvat met twee compartimenten. Dat lijkt me zeer geschikt. Als het ene deel vol is, vul ik het andere en tegen de tijd dat ik daar mee klaar ben, is (hopelijk) de compost in het eerste deel klaar om te verstrooien. Het wordt compost waar ik helemaal van kan bepalen wat de kwaliteit is. En ik kan besparen op de aanschaf van bemeste tuinaarde. Dat is niet veel natuurlijk. Je koopt drie zakken voor een tientje. Maar compost is toch beter voor de grond.
De vulling van de bakken hoeft niet alleen uit mijn eigen tuin en keuken te komen, hoewel ik daar vermoedelijk een eind mee kom. In de herfst en winter liggen overal losse bladeren waar ik al langer met een gretig oog naar kijk. Met het nieuwe compostvat kan ik heel veel van die bladeren kwijt. De oude compostbak zal ik net buiten mijn schutting zetten: daar waar buren vaak hun container hebben staan. Het afval van de klimop en andere grote dingen kunnen daar dan in. Hopelijk is dat dan na een paar jaar ook te gebruiken. Ik denk ook dat de compostbakken mooier staan dat deze palletconstructie, hoe trots ik ook ben op mijn constructie ;-)2 - Weegschaal. Ik ben al een tijd bezig met gezond oud worden. Het vasten hoort erbij, het leven volgens de Okinawa en het frans dineren. Michael Mosley raadt iedereen aan om een goede weegschaal in huis te halen. En dan gaat het er om dat de weegschaal ook het vetpercentage om organen kan meten. Zo'n weegschaal wil ik dus hebben. Dan kan ik zelf het effect van het vasten zien en nagaan hoe gezond ik ben. Dit is dus niet een investering die me geld zal besparen, zoals met een beetje geluk de compostvaten dat wel gaan doen. Maar, wie weet, bespaart het me ooit wel veel medische kosten om nu mijn gezondheid goed bij te houden.  En sowieso: een gezond lichaam is onbetaalbaar!

3 - Driepoot . Ik heb een vuurkorf, of eerder een vuurschaal. Precies goed om boven te koken. Dat wil ik al heel lang. Ik heb een behoorlijke palletvoorraad, dus ik kan vuur stoken. Ik zie het al helemaal voor me: de mooie zomeravonden in de tuin met vrienden terwijl er een stoofpotje boven het vuur hangt en ik lekker de hele avond met het vuur kan prutsen. Ik heb behoorlijk wat hout dat niet in de Coox past, dus dat gaat deze zomer in de vuurschaal. Bespaar ik hiermee? Wellicht maar het zal niet veel zijn, niet in vergelijking met de Coox. Het is manier van koken die lang niet zo efficient is. Maar goed, de pan is redelijk groot. Ik kan dus voor veel mensen tegelijk koken of een paar maaltijden voor mezelf tegelijk. Ik zal wel zien hoe het wordt. In ieder geval is dit een investering in mijn ontspanning en plezier
En dat telt ook!!

Reacties

 1. Ik ben al een lang op zoek naar blogs waar mensen dingen zelf klussen. Deze blog had ik nog niet gezien, leuke blog! Ik ga binnenkort je hele blog eens doorspitten. Als je mijn klusprojecten wilt zien, zie hier

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben benieuwd naar je reactie. Sommige projecten duren heel lang bij mij, hoor!

   Verwijderen
 2. Ik hoor juist vaak dat je moet waken om teveel waarde hechten aan de weegschaal, en dat het belangrijker is hoe je je voelt en zo. Maar ik houd ook wel van harde cijfers!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan het gewicht hoef je niet zo te hechten geloof ik. Buikvet en vet om je organen zijn heel erg slecht op de lange termijn, heb ik begrepen. En dat kun je hebben, hoewel je weinig weegt en je je goed voelt. Daarom wil ik het meten.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vakantieziekte

Scott en Helen-tijd

Uitverkoop