Hummusupdate

Een tijdje geleden schreef ik over tuinbonenhummus. Toen zou ik nog pompoenhummus gaan proberen. Ik denk dat ik dat maar doorschuif naar de komende herfst. Pompoen is voor mij toch meer een groente voor de koude dagen, niet voor de lente die begint te kriebelen. Ik heb wel variant bedacht.

Thaise hummus
In plaats van pompoen nam ik zoete aardappel, die ik kookte en daarna mengde met kikkererwten, een theelepeltje currypasta, geraspte gember, een stukje santen, verse koriander en knoflook.
Dit smaakte heel lekker met naanbroodjes en spinaziesoep.

Mexicaanse zwarte bonen puree
Dit recept stond in de A*ller hande, van een van de afgelopen maanden. Ik scheur recepten die ik leuk vind uit de supermarkttijdschriften. Eens in de zoveel tijd, bijvoorbeeld als er iemand komt eten, snuffel ik er door op zoek naar een leuk recept. Dit was iets met speltwraps, bonenpuree en een soort salsa.
De bonenpuree is reuze simpel: Zwarte bonen, knoflook en komijn met wat water mengen. Ik heb in plaats van water olie genomen en er nog wat chilipoeder aan toegevoegd. De vriend die kwam eten, eet graag scherp.

We aten de wraps, die heel eenvoudig te maken zijn, met de bonenpasta, tacosaus, een salsa van tomaat, geroosterde paprika, koriander en sjalot, geroosterde groenten en wat rul gebakken gehakt (ik had voor één keer een uitzondering gemaakt en wat vlees gehaald bij de Groene Weg Slager). Voor te topping had ik nog zure room en geraspte kaas. We dronken een blond bier van de Lid*l dat ik iedereen kan aanbevelen. Het Wittems bier is heel betaalbaar, zuiver en goed van smaak. Het was een heerlijke maaltijd. Zeker voor herhaling vatbaar.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Franse vrijdagen (slot)

Huishoudwinkel

Franse vrouwen