Kookwijn

In het weekend mag ik graag een glas wijn drinken. Een fles is dan wel veel voor mij en als wijn lang open staat, wordt ie er niet beter op. Ik ben al een tijdje bezig om minder weg te gooien en nu heb ik hier ook een oplossing voor.

Een deel van de wijn warm ik op totdat het begint te koken. Dan giet ik het snel in een schoon klikpotje. Stickertje op het glas met 'kookwijn' en de datum en klaar is het. Ik kook het wel zo kort mogelijk. Ik weet niet of dat nodig is, maar heb het idee dat langer koken niet goed is voor de smaak. Als ik rode kool maak of stoofperen, heb ik altijd wijn in huis om er een heerlijke smaak aan te geven.

Met witte wijn kan het ook. Dat is dan weer heerlijk door de risotto. Ik weet  niet hoe lang het nog bruikbaar is nadat ik het heb ingemaakt. Dat moet ik nog ontdekken. En ik kan dit natuurlijk niet oneindig doen. Dan staat straks mijn hele kelderkast vol wijn.

Nou ja, ik hoef niet ieder weekend wijn, zo nu en dan een mooi biertje vind ik prima, een glaasje port ook wel. En anders geniet ik geweldig van een goed gezet kopje thee. Het belangrijkste is dat ik geen wijn meer hoef weg te gooien.


Reacties

 1. Koop een vacuvin! Het i wel weer iets erbij in de keuken maar brengt zn geld echt op!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blijft de wijn dan echt lekker? Dat vraag ik me af. Hoe lang laat je de wijn dan staan?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Restjes wijn vries ik in ijsblokjesbakjes in, ideaal om in pastasaus, stoofpotjes e.d. te gebruiken, gewoon bevroren toevoegen.

  Bo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook een goede optie. Als je een vriezer hebt en die heb ik niet.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Franse vrijdagen (slot)

Huishoudwinkel

Franse vrouwen