Troostvoedsel

Er zijn dagen waarop ik me wat somber voel. En dan doet troostvoedsel het goed. Ik ben dol op griesmeelpudding en rijstpudding, zacht en zoet. Ik eet het niet vaak. Het blijft bijzonder en tja, ik ben niet zo vaak somber. Hier is mijn recept van rijstpudding

Rijstpudding

50 gram dessertrijst
een halve liter melk
een paar gedroogde abrikozen
10 gram suiker

Ik kook de rijst ongeveer 4 minuten. De rijst gaat pas in het water als het water kookt. In een deel van het kokende water laat ik de abrikozen wellen. Na de 4 minuten giet ik de rijst af. De melk met de suiker breng ik aan de kook en daar gaat de rijst in. Als de melk bijna kookt, gaat de pan op het petroleumstel voor zo lang als het nodig is. Ik roer regelmatig. Van dit recept een ik vier keer een toetje, bij de lunch of bij het avondeten. In het water van de abrikozen doe ik havermout met rozijnen voor de volgende morgen zodat ik niets weggooi als het niet nodig is. En een eetlepel van de rijstpudding door de havermout is heerlijk.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Druivenoogst

Cadeautje voor Sabina

Zwavelzwam