Muis

Tja, nu het zo koud is, komen de muizen naar binnen. Voor het eerst sinds ik in dit huis woon, is er een muis in mijn kelder. Ik ontdekte het een paar dagen geleden. Dus moest ik er aan geloven: opruimen en schoonmaken. Heel erg was het niet. Ik wilde deze vakantie toch al opruimen in de kelder. Er stonden te veel dingen die ik niet meer gebruik. En ik moest ook weer eens weten wat ik allemaal in voorraad heb. Maar goed, muizen maken er wel een puinhoop van. Dat is minder leuk.

Alles was prachtig en netjes en ik had de gaten dichtgestopt die eventueel de toegang zouden kunnen zijn voor de muis. En toch, gisteravond zag ik dat er een muis had gegeten aan een zak speltmeel; weer van alles ondergestoven en weer overal keutels. Ik pakte de zak op om hem weg te gooien toen ik iets zag bewegen tussen het meel. Ik schrok enorm (wat kunnen we toch schrikken van kleine beestjes) en liet de zak vallen.

Toen ik probeerde een mandje over de zak heen te gooien (ik dacht dat ik er dan ook iets onder kon schuiven en de zak met muis en al naar buiten kon brengen) rende de muis net weg. De zijkant van de mand kwam op de muis terecht. Ik dacht even dat ik een moord gepleegd had. Gelukkig begon het diertje al snel weer te bewegen. Ik wilde het graag naar buiten hebben, dus ik probeerde met het met een bezem wat te sturen. Goeie genade wat zijn muizen snel! Al snel zag ik geen beweging meer, hoe ik ook zocht. Ik heb het er maar bij gelaten en vanmorgen alle losse zakjes is plastic bakken gedaan.

Vannacht was er een zak pasta open geknaagd en lagen de penne verspreid over de grond. Harde werkers die muizen! En volhouders, want vanavond trof ik er toch weer één in de kelder. Ik vrees dat dit diertje de stofzuiger in gevlucht is. Maar goed, ik neem aan dat het er ook wel weer uit weet te komen.

Nu alles goed is afgesloten, zal er binnenkort wel weer rust zijn in mijn kelder.

Foto: Wikimedia

Reacties

  1. Oh bah, muizen! Ik hoop niet dat ze bij ons ook weer naar binnen komen want ik vind ze echt doodeng. En ze schijnen overal te plassen...

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig kunnen ze vanuit de kelder niet in huis komen. Tenzij ik ze er in til in een zak meel natuurlijk :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vakantieziekte

Scott en Helen-tijd

Uitverkoop