Delen

Er is voor mij weer een nieuwe loot gekomen aan de fantastische boom van het delen. Na book- en postcrossing en kleine boekruilkastjes, kledingruilbeurzen is er nu foodsharing bij gekomen. Het bestaat al wel een tijdje, maar sommig nieuws gaat langzaam. In ieder geval in mijn richting. De vernieuwing van het ruilen is natuurlijk geweldig tegen het weggooien. En het is zo positief.

Blij word ik er van. Zeker als je kijkt naar de kast op de foto op de site van Genoeg-magazine. Een heerlijke rijkdom. Ook op de site van foodsharing is er van alles te vinden. En ik ontdekte dat er bij mij in de buurt een foodsharingpunt is. Bij een ander nieuw initiatief: Mijn tafel. Dat gaat niet om delen van spullen, maar om eht delen van winkelruimte.

Waarschijnlijk kenden vele mensen het al voordat ik het wist: je kunt een tafel huren en daar je overtollige spullen verkopen. Erg de moeite waard voor mensen die te veel hebben. Ik heb dat\ar wat minder last omdat ik jaren mee doe aan de d'ruitdaging in oktober, maar toch vind ik het prachtig, die nieuwe initiatieven. Wat ik over heb, gaat naar de kringloopwinkel. Daar kunnen ze er altijd weer wat aan verdienen en vaak is dat voor goede doelen. Met eten ligt dat natuurlijk anders. Bij mijn weten is dat niet te krijgen in de kringloop.

Hoe dan ook: ik hoop dat dit doorzet. Dat we dingen die we zelf niet eten in zo'n ruilkast gaan zetten. Wie weet wie er mee geholpen is.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Franse vrijdagen (slot)

Huishoudwinkel

Franse vrouwen