Uitverkoop

Het tuincentrum bij mij in de buurt wil de kas opnieuw inrichten. Daarom was alles voor de helft van de prijs. Mijn auto moest naar de garage en het tuincentrum is daar vlak bij. Ik kon een fiets lenen bij de garage en toog naar het tuincentrum. Het was nog voor negenen, maar er stond al een groep mensen voor de deur. Om negen uur kwamen twee medewerkers van de winkel de deur openen. Het was wel grappig, net alsof we als bijzondere gasten verwelkomd werden.

Ik wilde plantstokken kopen om de bonen langs te kunnen leiden. Eén stok kost ruim drie euro per stuk en je hebt ze in drietallen nodig. Ik kocht er zes met een verbindingsstokje. De plantenzaden waren ook voor de helft en ik kan ze volgend jaar ook gebruiken. Ik koos zonnebloemen, bolvormige worteltjes, artisjokken en oranje tomaten. Daarnaast kocht ik nog:

 • Een blauwe druif: wilde ik al een tijdje hebben en als-ie niet aanslaat is er geen man over boord. Ik zal ook wel even geduld moeten hebben, want de plant is nog heel klein. Kostte me ook maar €2,50. Tja. Als ik ooit een halve kilo druiven weet te plukken zijn de kosten er uit. Natuurlijk moet ik op termijn gaan investeren in een dragende constructie voor de druif. Maar daar heb ik nog wel even de tijd voor: op naar de volgende uitverkoop ;-)
Rosa Cristal FairyRosa Prinses of Wales • een Rosa Princess of Wales en twee Rosa Cristal Fairies; dit zijn prachtige, sterke, lang bloeiende witte rozen. In mijn tuin wil ik alleen bloemen toevoegen die wit, zalmkleurig of rood bloeien. Dit doe ik net zo lang tot de hele tuin die kleur heeft. Dat vraagt geduld omdat ik een deel van de planten kweek of van familieleden krijg. Geeft niks, want ik heb de tuin nog jaren, 
 • een paprikaplant; oranje snackpaprika. Ik betaalde een euro. Als er dus drie van die paprikaatjes aan komen, ben ik uit de kosten. Ik ben benieuwd.
 • Een peperplant; ik hoop op een paar pepers zodat ik chili-olie uit eigen tuin kan maken
 • Een grote plantcontainer; hier heb ik er nu drie van. Ze zijn geweldig handig, de afwatering is goed en de pot is op te pakken aan handvatten. Mooi zijn ze niet, maar ze zijn voor de kweek van de artisjokken. Ik hoop ze dan de kunnen laten overwinteren. Artisjokken hebben in de winter bescherming nodig. Dat is makkelijker als je de bakken kunt verplaatsen. 
 • Vier slaplantjes in het bekende vierkante bakje. 

Alles bij elkaar kostte dit me €34,35. Ik heb de bon meegevraagd om thuis nog te kunnen nagenieten van de oogst. De rest van het genieten komt nog als alles aanslaat en gaat bloeien en vrucht dragen.

De foto's van de rozen zijn afkomstig van de prachtige rozensite www.belle-epoque.nl


Reacties

 1. Reacties
  1. Ik ben lopend naar de garage gegaan en heb daar een paar grote stukken achtergelaten. Daarna ben ik met de rest naar huis gegaan.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Franse vrijdagen (slot)

Huishoudwinkel

Franse vrouwen