Wensenlijst 2015

De update van mijn wensenlijst stond op het programma. Dit is nu de stand:

Wens 4:
Op een mooie zondag kookte ik allerlei dingen op de Coox. De week erna was het koken lekker makkelijk: het eten kon ik opbakken omdat het al gaar was, of koud verwerken in salade. Het werkt heel handig en ik ga het zeker vaker doen.
Ik kookte ook een keer water. Vier liter in een grote pan. Die heb ik leeggegoten in het afvoerputje van de douche met wat soda. Zo blijven de afvoerpijpen ook schoon.

Wens 5:
Over Lets twijfel ik wat. Ik heb het idee dat ik daar toch niet helemaal pas. Het was overigens leuk om kennis te maken met de mensen. Tja, als je het niet probeert weet je het niet.

Wens 7:
Ik las een omnibus van Pearl S. Buck. Het boek werd geselecteerd voor het oud papier bij Terre des Hommes omdat het er te oud uit zag. Het zou echt niet verkopen in de winkel. Maar ja, Buck is een Nobelprijswinnares. Ik wilde toch wel weten wat ze geschreven had. Het was een paar uur leesplezier, heerlijk zondagmorgen in bed met de zon die de kamer in schijnt.

Wens 8:
Ik pootte een oud ras tuinbonen. Ze zijn nog niet op gekomen, dus het is afwachten. De andere bonen kunnen pas eind april, begin maart de grond in. De Eeuwige moes staat er nog. Ik ga dit jaar wel nieuwe zaaien om deze oude stam te vervangen.

Wens 9:
Bij een vriend van mij maakte ik een plaattaart met boerenkool (de eeuwige moes uit mijn tuin), bieten, geitenkaas en cashewnoten. Erg lekker.

Wens 12:
Ik heb intussen een houten bak gevonden die kan dienen als solar cooker. Lijkt me veiliger(?) De hoeveelheid piepschuim die ik op voorraad heb groeit ook, maar ik heb nog niet genoeg. Even volhouden nog.

Wens 13:
In februari en maart heb ik geen brieven naar dierbaren gestuurd. Ik ben wel bezig met een brief aan een Britse filosoof over zijn boek De filosofie van de Schoonheid. Ik heb wat vragen en opmerkingen en ben benieuwd naar zijn reactie.

Wens 15: (NIEUW)
Ik wil een goed recept vinden voor een gezicht crème of olie. Ik heb wat boeken geleend van de bieb en heb zelf ook wat boeken over aromatherapie. Eens kijken wat ik kan vinden. Als iemand een idee heeft? Ik hoor het graag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Franse vrijdagen (slot)

Huishoudwinkel

Franse vrouwen