De lente kruipt...


Ik heb dit blog een tijdje geleden afgesloten. Ik dacht dat het genoeg geweest was. Het heeft iets vreemds om stukjes de virtuele wereld in te sturen. Anoniem en toch ook weer niet. Maar nu de lente komt, spelen er steeds verhaaltjes door mijn hoofd, die ik vind passen om dit blog. De tuin, klusjes, recepten, gedachten, nieuwe ontwikkelingen: het goede leven is te leuk om niet over te schrijven. 

Ik lees graag het blog van Weg naar Zelfvoorziening. Daar las ik over het maken van taugé. Dat leek me een mooi experiment. De mungboontjes een nachtje in water gehad en toen 7 dagen spoelen en lagen uitlekken. Ik had nog een grote glazen pot en een stukje kaasdoek, dat ik met een elastiekje over de pot spande.

Wat is verse taugé lekker!! En wat een verschil met de taugé uit de supermarkt. Ik vraag me wel af hoe ze de taugé zo recht krijgen. De mijne kronkelde dat het een lieve lust was. Maar goed, ik had het gedaan zoals Weg naar Zelfvoorziening het beschreven had, en het zag er goed uit. Ik maakte een soep van wortel, judasoor, shiitake, verse gember, knoflook, een beetje boemboe voor soto en de taugé. Het was verrukkelijk. Zeker voor herhaling vatbaar. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Franse vrijdagen (slot)

Huishoudwinkel

Franse vrouwen