Brandhout etc.

Ik werk in een groot kantoorgebouw met nog een aantal andere organisaties. Een van deze organisatie verhuisde naar een nieuw pand. En er bleven nogal wat spullen achter die nadrukkelijk voor de gelukkige vinder waren achtergelaten. Dat is altijd weer een leuke verrassing. Er gingen veel mensen blij met allerlei dingen naar huis. Dit was mijn oogst:
  • Tien pakken oploskoffie die eigenlijk in een automaat moet, maar prima gebruikt kan worden met kokend water. Een deel van deze koffie ging naar een vrijwilliger die graag oploskoffie drinkt en moet rondkomen van weinig geld. De rest laat ik op kantoor. Altijd handig als er grote groepen komen koffiedrinken.
  • Vijf terracotta bloempotten die nu op mijn vensterbank staan met lentebollen er in.
  • Een koekenpan, nog als nieuw. Ik heb hem goed af gewassen en gebruik hem regelmatig.
  • Twee flessen zwarte plakkaatverf, nog dicht. Die gaan naar de winkel van Terre des Hommes
  • Twee grote lappen stof. Ze zijn rood en dat heeft niet mijn voorkeur, maar ze zijn heel stevig en ik denk ze te kunnen gebruiken voor een gordijn voor mijn trap naar boven. Ik ga proberen ze te verven en als dat niet lukt, kunnen ze altijd nog naar Terre des Hommes. 
  • Plakletters: handig voor de bordjes in mijn groentetuin.
  • Een fles wijn, inmiddels op.
  • Een glazen pot waar ik nu de kiemen in laat groeien.

Ik vond, naast een aantal houten balkjes, ook nog twee pallets (waarschijnlijk van de papierleverancier) die ik mee naar huis nam en verzaagde tot brandhout. Het is heel rustgevend, vind ik, om een tijdje planken te zagen. Van één van de pallets maakte ik een houtopslag. Heel eenvoudig eigenlijk. Ik zaagde een kwart los uit de pallet, waardoor er een minipallet ontstond. Van een ander kwart maakte ik een zijkant, door die met twee latjes vast te spijkeren aan de bodem.

Het is natuurlijk een kleine houtopslag, maar ik heb niet meer nodig dat dit. Een paar keer per jaar brand ik een vuurtje in de vuurkorf en daarvoor heb ik nu genoeg. Voor de Coox heb ik een andere voorraad, dunnere stukken hout, takkenbossen en schors. De Coox is heel efficiënt met hout, maar ik wil nog wel wat meer verzamelen. Hout moet een tijdje drogen. Dus deze zomer zal ik regelmatig door de wijk wandelen met wat hout dat ik hier of daar gevonden heb, denk ik. Dat zal dan hopelijk volgend jaar bruikbaar zijn om op te koken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Franse vrijdagen (slot)

Huishoudwinkel

Franse vrouwen