Kerstvakantieklussen

Heerlijk is het, om de tijd te hebben om te lummelen. Dingen verleggen noemt een collega van mij dat. Maar ja, na een tijdje is het toch wat onbevredigend. Ik trakteer mezelf in vakantie vaak op een aantal snuffeluurtjes in de Tightwad Gazette. Het is verrassend dat ik er toch altijd weer iets boeiends in vind. Dan gaat het vooral om de stukken waarin Amy schrijft over haar keuze voor het eenvoudige leven en het consuminderen en over het leiden van een leven vol productiviteit.

Shaw
Deze keer was her artikel a proclivity for productivity het einde van mijn lummeltijd. (het staat in TTG3, maar ik ben halverwege heb boek begonnen). Wat me vooral trof, is een citaat van George Bernard Shaw: 'The secret of being miserable is to have the leisure to bother about wether you are happy or not'. Dat maakte me duidelijk dat ik genoeg leisure had gehad en dat het een goed idee was om aan de slag te gaan. Het geeft altijd veel voldoening om klussen aan het huis te doen.

De badkamer
Ik wilde al een tijdje wat doen aan de roosters in mijn badkamer. Ze zijn stuk, blijven altijd open staan en daardoor komt er veel kou de badkamer binnen. Een tijd geleden had ik al duct tape gekocht om op de roosters te plakken. Eerlijk gezegd was het een klusje van niks. Binnen een half uur was ik klaar en ..... heel erg tevreden. Ik had lange tijd gepiekerd hoe ik moest voorkomen dat het tape op de verf van de sponningen zou plakken. Amy probeerde altijd een oplossing te vinden met wat ze in huis had. Heel inspirerend: dit keer deed ik het ook.

De eerste tape. Het rooster is te breed voor een rij tape. 


Een stukje bakpapier om de sponning te
beschermen
Makkelijk af te knippen tape langs het randje

Het resultaat!

Reacties

 1. Dat citaat vind ik echt briljant! Die ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. handige oplossing met dat bakpapier. Het duct tape valt niet eens heel erg op zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Vlijtig Liesje: Ik dacht er over om het naast mijn bed te leggen!
  @Alex: Ik vind het een genot om de badkamer binnen te komen en dit nu te zien.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Franse vrijdagen (slot)

Huishoudwinkel

Franse vrouwen