Aardpeer (wens 9)

Ik heb mijn vriendinnen uitgenodigd voor een vergeten groentendiner op 14 februari. Daarvoor heb ik een aantal recepten gekozen, dat ik voor het zover is geprobeerd wil hebben.

Soep
Het eerste recept is een aardpeersoep. Ik had tijdens een van mijn snuffelmiddagen in de bibliotheek gelezen dat aardpeer mooi combineert met venkel. Daarom maakte ik mijn gebruikelijke groentesoep met aardpeer en venkel. Ongeveer 250 gram venkel, en 200 gram aardpeer roerbakken in olijfolie met zoete ui. Dan 750 ml water erbij en een bouillonblokje. Om de smaak van de venkel te ondersteunen, voegde ik wat venkelpoeder toe. Als alles gaar is, pureren met de staafmixer en dan wat soja-kookroom erbij. Het wordt een heerlijke soep. Voor de 6 personen die komen eten, zal ik twee keer zoveel moeten maken.

Salade
Van een paar kleine stukjes aardpeer maakte ik een salade. Heel eenvoudig: geraspte aardpeer in een dressing van olie, citroensap, peper en zout. Misschien is het lekker, maar ik ben uitgeschoten met zout. Dat werd zo dominant dat het niet meer goed te proeven is, helaas. De structuur van de salade maakt hem ook niet erg geschikt voor een diner.

Naast deze gerechten is de aardpeer heel veelzijdig. Gewoon een geraspte aardpeer bakken vind ik echt heerlijk. Je kunt er daarna ook een prima omelet van maken. Aardpeerrösti is het eigenlijk. Wat een prachtig groente is dit toch. En ze zijn zo makkelijk te kweken! Dit jaar plant ik zeker weer wat in mijn groentetuin.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vakantieziekte

Scott en Helen-tijd

Uitverkoop