woensdag 2 april 2014

Uit de natuur: Look zonder Look

Dit was ook één van de planten die we leerden kennen tijdens de cursus. Het is een blaadje dat naar knoflook ruikt en smaakt. We deden het door boter met wat zout en citroenrasp en er ontstond een heerlijke kruidenboter.

Als je het eenmaal weet, zie je dit plantje werkelijk overal. De beste manier om na te gaan of het echt Look zonder Look is, is de blaadjes tussen je handen wrijven en dan ruiken. Als je knoflook ruikt is het goed. Er zijn overigens, voor zover de kruidenvrouw van de cursus wist, geen planten die hier op lijken maar dan giftig zijn.

Na de cursus heb ik een plantje meegekregen. Dat staat nu weelderig te groeien in mijn tuin. Ik heb al diverse salades gemaakt met sla uit de winkel, veldkers, look zonder look, bieslook en daslook. Heel smaak vol en zo leuk! Met een vergiet de tuin in in de vroege lente en dan al met zo veel oogst weer terug komen in de keuken.

Ik heb al zoveel Look zonder look in grote pollen in de wijk zien staan, dat ik binnenkort eens ga proberen om er pesto van te maken.

Plannen voor 2024

Het hoeft natuurlijk niet ... plannen voor een nieuw jaar, maar  Ik zou ook op mijn verjaardag plannen kunnen maken of op een willekeurig an...