Zonnepanelen II en verzoek aan Izerina

Mijn vorige bericht over zonnepanelen gaf mij veel mooie informatie. Het belanstingverschil had ik inderdaad niet meegenomen. Het hele verhaal is blijven rondhangen in mijn hoofd. Allerlei afwegingen spelen daarbij een rol.

1. Ik heb het geld om de panelen te laten installeren. Ik hoef er dus niet voor te sparen of te lenen (wat overigens kan via speciale leningen)
2. Behalve de besparing voor mij is het effect voor de aarde op de lange termijn ook belangrijk. Wat dat betreft vind ik het sowieso een goede investering.
3. Ik denk dat een huis dat energie haalt uit zonnepanelen een voordeel heeft op de markt. Nu ben ik niet meteen van plan om mijn huis te verkopen, maar dan nog.... de prijzen van energie zullen nog wel stijgen en dan scheelt het altijd voor een huis.
4. Als ik meer panelen plaats dan ik nodig heb, en ik vind een partij die mij wil betalen voor de teruglevering, kan ik de investering nog sneller terugverdienen.
5. Door meer panelen neer te laten zetten, kan ik genoeg stroom opwekken om op te koken, hoop ik. Dat maakt me dan weer minder afhankelijk van gas.

Ik ga dus toch maar verder. Ik heb me ten doel gesteld dat ik in maart volgend jaar zo ver ben om de panelen te laten plaatsen. Ik schrijf er nog wel over.
Izerina kun je me een bericht sturen over de leverancier die jullie hadden? Ik ben erg nieuwsgierig.

Reacties

  1. Het is de Samangroep uit Zierikzee. Ze hebben een website met alle soorten panelen,omvormers en prijzen. Hier heeft deze week een derde buurman panelen door die mensen laten plaatsen. Succes.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Franse vrijdagen (slot)

Huishoudwinkel

Franse vrouwen